Bryllupsreception

Frokost til bryllup
Er I blevet viet på rådhuset om formiddagen, kan I evt. vælge at holde et frokostarrangement på en restaurant. Eller i kan vælge at være derhjemme og få maden leveret ude fra eller få en kogekone til at komme og lave maden til jeres bryllup.

I kan også, hvis vejret tillader det, invitere alle gæsterne på en frokosttur i det grønne med madkurv. Her skal i dog lige huske at gøre gæsterne opmærksom på, at de ikke skal møde op i det helt store festskrud, men at lidt praktisk tøj vil være at foretrække.

Her kan du finde eksklusiv bordpynt til bryllup

Bryllupsreception

Ønsker I at inviterer rigtig mange mennesker til jeres bryllup, men synes at det bliver for dyrt med en stor middag til alle, kan I vælge at holde en reception. Receptioner er endnu ikke så brugt herhjemme, men bliver meget brugt i udlandet. I kan evt. vælge efter receptionen at holde en middag for den nærmeste familie om aftenen.

Det står helt frit for, hvad I kan servere til en reception. Det mest brugte er, at gæsterne står op og frit kan gå rundt og snakke med de øvrige gæster. Det vil derfor være temmelig upraktisk at servere flæskesteg med sovs og kartofler, hvorimod pindemadder, sandwich, kager og frugt egner sig meget bedre. Hertil kan I servere både champagne, vin, øl og vand. I kan også vælge at servere en stor flot bryllupskage. Bryllupskagen er en tradition, der kommer fra England, med som efterhånden har vundet indpas også her i Danmark. I England laves bryllupskagen af plumkage, som dog ofte er en lidt for tung kage for de danske maver, derfor vælger mange en kage lavet som en lagkage.

Bryllupsmiddag
Det mest almindelige i Danmark, er at holde en bryllupsmiddag for familie og venner. Ved en traditionel bryllupsmiddag skal følgende indgå: Velkomstdrink, forret (som regel noget med fisk), en hovedret med kød, dessert, kaffe og kage samt evt. natmad. En bryllupsmiddag forbindes også med taler, sange, bryllupskage og brudevals, hvorfor dette som regel også indgår i bryllupsmiddagen.

Bryllupspynt

Hvis I vælger at holde festen ude, er det en god idé inden festen at tage ud til det pågældende sted og prøvespise den bestilte middag. Det er jo ærgerligt, hvis maden, når den bliver serveret på dagen, slet ikke er, som I havde tænkt jer. Der skal også på forhånd aftales med stedet, hvor meget vin der skal serveres under middagen, om der skal være fri bar med øl og vand eller det også skal indbefatte stærke alkoholiske drikke. Husk også at meddele køkkenet, om det evt. musikere skal have at spise og drikke undervejs, er noget der skal på Jeres regning.

Uanet hvilken slags fest I vælger at holde, er det vigtigt at arrangementet ikke bliver så omstændigt og overdådigt, at det får gæsterne til at føle sig beklemte og at det helt tager opmærksomheden fra det, det hele drejer sig om: nemlig brudeparret og deres beslutning om at elske og ære hinanden i medgang og modgang.

Categories: Bryllup